torstai 16. kesäkuuta 2016

1. leiripäivä: Tutustumista Velhomaailmaan


Tervetuloa seuraamaan Harry Potter-teemaista purjehdusriparia!

Hyvölänniemessä alkoi juuri toinen kesärippikoulu, nimittäin purjehdusripari. Tämä "kesäripari 2:ksi" nimitetty rippikoulu sisältää siis paljon purjehdusta, ja siihen perehdytäänkin muutamilla oppitunneilla. Riparilaiset, isoset ja ohjaajat saavat kaikki vapaasti kokeilla millaista purjehtiminen on, ja ohjeistusta tietenkin saa pyytäessä.

Riparin teemaksi tosiaan valittiin isosten kesken Harry Potter, ja kaikki ko. velhomaailmasta tutut nimet vilisevät päivittäisessä leirielämässä. Riparilaiset jaettiin kuvitteellisen Lajitteluhatun avulla pöytäryhmiin (ei tupiin, vaan työskentelyryhmiin, joissa mm. pidetään raamikset). Harry, Ron, Hermione, Neville, Draco sekä Weasleyn kaksoset Fred ja George saivat oman ryhmät. Oppitunneilla Tylypahkassa (ylätuvalla) kuullaan professori Dumbledorea, professori McGarmiwaa ja professori Kalkarosta. Muitakin tylypahkalaisia vilisee välillä mukana, esimerkiksi Voro ja Hagrid.


Heti lipunnoston ja mökkeihin majoittumisen jälkeen riparilaiset pääsivät pelaamaan Hyviksen klassikkopeliä, nimittäin roskispalloa. Roskispallo on kuin amerikkalaista jalkapalloa, jossa kaksi joukkuetta yrittävät saada pallon vastajoukkueen roskakoriin. Peli päättyi keltaisen joukkueen voittoon 5-3, jonka jälkeen alkoi ensimmäinen oppitunti.

Oppituntien ja syöminkien jälkeen alkoi itse purjehtiminen. Muutamat riparilaiset ja isoset uskaltautuivat tuuliselle Mustalle järvelle, ja onnistuivat palaamaan ehjin nahoin takaisin maihin muutamien ongelmien jälkeen. Toivottavasti keli pysyy tuulisena, niin jatkossakin päästään hyödyntämään Hyvölänniemen optimistijollia.

Iltaa kohden alkoi meno hiljentyä, ja päästiin iltaohjelman äärelle. Tänään Ronin ryhmä kertoi meille Päivän Profeetan lehtiartikkelin, eli ryhmän tekemän leiriuutiset. Sen jälkeen lauleltiin, oltiin lankakerän sotkussa ja vilttilakanapeliä, ja bussikuskille selvisi miksi Fred ei maksa bussimaksua. Ronin mystinen tulitikkuaskijekkukikkakolmonen sai myös hieman valotusta.
Iltaohjelman jälkeen hiljennyttiin pian yhteiseen iltahartauteen, jonka pitivät George ja Hermione kynttilöiden valossa. Muutaman hetken päästä isoset ja ohjaajat kävivät laulamassa tuutulaulun kaikissa mökeissä toivottaen hyvää yötä.


Tällainen oli purjehdusriparin ensimmäinen päivä Velhomaailman taianomaisessa maailmassa. Vaikka sää on ollut hieman kostea ja sadetta on tullut tihkuen taivaalta, ei se tarkoita, että kelit ei tästä paranisi. Katsotaanpas uudestaan huomenna, miten leiri alkaa tästä kehittymään!

- Mediaisonen Laura/George

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti