lauantai 18. kesäkuuta 2016

3. leiripäivä: Myrskyn keskellä leffaillassa

Kolmas päivä Hyvölänniemessä alkoi normaaliin tapaan. Sateista säätä luvattiin jo heti aamusta, ja se sai niin riparilaisia kuin myös isosia hieman väsyneeksi. Kuitenkin aamupalalta selvittiin lipunnostoon ja sieltä sitten päivän ensimmäiselle tunnille, joka kertoi Raamtusta, mikä on ehkä koko riparin tärkein oppitunti tunnille. Isoset pääsivät pitämään myös kaksi tietokilpailua, joissa testattiin ryhmäläisten tietämystä Raamatun suhteen.

Sää ei taaskaan ollut mikään hehkeä, ja eilen arvailtu myrsky sitten tulikin. Ukkonen jyrähteli taivaalla muutaman kerran, mutta salamia ei onneksi näkynyt. Sadetta ja tuulta tosin tuli välillä todella kovaa, ja pingispallot joutuivatkin ensimmäisiksi uhreiksi - ne lensivät kaaressa pitkin etupihaa. George kävi sitten poimimassa ne takaisin laatikkoon ja palasi myrskyn laantuessa sisälle ennen kuin se alkaisi uudelleen.
Päivä kulki muuten normaaliin tapaan, hieman verkkaiseen tahtiin tosiin. Oppituntien välillä huomattiin taas taitavien piirtäjien kädentöitä tussitaululla, jotka olivat upeita ja erittäin taiteellisia.

Ennen kahvia mentiin taas leirijumalanpalvelukseen, jonka aiheena oli tänään pitkä perjantai. Rippikoululaiset pääsivät toiminnallisesti osallistumaan tähän jumikseen viemällä alttarilla olevan ristin juureen luonnosta kerättyjä asioita (kiven, kävyn, sulan ym.), jotka kuvasivat ikään kuin syntiä. Pitkä perjantai onkin ainoa kirkon juhlapyhä, jolloin kirkossa käytetään mustaa väriä. Jumiksen jälkeen tapahtui kansainvaellus Tylypahkaan (ylätuvalle). 
Päivän suunnitelmat muuttuivat sadesään takia. Tänään ei siis pystytty menemään purjehtimaan, vaan katsottiin Jeesus-elokuva, joka osoittautui hyvin mielenkiintoiseksi elokuvaksi. Isoset olivat hakeneet patjoja lattialle, että olisi mukavampi katsoa elokuvaa, ja Hunajaherttuakin avasi ovensa, jotta velho-opiskelijat voisivat ostaa karkkia ja muuta mässyä leffaevääksi.

Ensimmäinen kertauskisakin järjestettiin, ja tuloksia siitä tulee tänne blogin puolelle myöhemmin (todennäköisesti huomenissa).


Nopeasti päästiin sitten taas nauttimaan iltaohjelmasta, joka oli todella railakasta menoa. Ron hypnotisoi Harryn mitä ihmeellisimmiksi eläimiksi ja ihmisiksi, ja pääsi taas jututtamaan kaikkia jekkukikallaan kuun piirtämisestä. Riparilaiset pääsivät näyttämään älykkyyttään myös pelissä, jossa piti olla vain tietty määrä jalkoja/käsiä/muita ruumiinosia lattian kanssa kosketuksissa.

Iltahartauden jälkeen käytiin taas perinteinen laulukierros kaikissa mökeissä ja sade lakkasi ainakin hetkeksi. Nyt on hyvä mennä nukkumaan. 
Huomenna sitten alkaa neljäs leiripäivä täällä Velhomaailmassa. Saa myös nähdä, millaisia jekkuja huominen tuo tullessaan...

- Mediaisonen Laura/George

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti