maanantai 13. kesäkuuta 2016

Viimeisiä viedään Ihmemaassa

Ykkösleirin viimeisen päivän aamu on nyt jo valjennut kauniina ja aurinkoisana. Sää on viimein alkanut suosimaan myös meidän kesäripariamme ja sen huomaa: eiliseltä ei tullut julkaistua minkäänlaista tekstipostausta, sillä aika meni kaikessa muussa. Iltapäivä hujahti nopeasti ohi biljardia, sulista ja pingistä pelaillessa, aurinkoa ottaessa ja leiriolympialaisissa kisaillessa. Lyhyesti sanottuna ulkona tekeminen on viimein päässyt vauhtiin nyt, kun aurinko suvaitsee näyttää kauniit kasvonsa meidänkin porukallemme. Tässä vaiheessa on jo hyvä todeta, että kakkosleiri tulee saamaan loistavat ja lämpimät säät omalle leirilleen ensi viikolla. Purjehdusleiri tulee kylläkin tarvitsemaan hyvää säätä enemmän kuin me. Ei sillä, ei kesähelteistä olisi ollut hirveästi haittaa myöskään kesäkuun alussa.


Vähitellen alkaa heräillä ajatus siitä, että jäljellä on enää yksi ainoa ilta, yksi herätys. Sitten on aika suunnata konfirmaatioharjoituksen kautta kotiin. Viikko Hyvölänniemen Ihmemaassa on hujahtanut ohi varsin pian ja sunnuntaina juhlitaan näiden nuorten konfirmaatiota ja vietetään rippijuhlia.

Vaan ei rueta kirjoittelemaan jäähyväisiä aivan vielä. Leiripäivää on vielä jäljellä ja nyt on loistava aika nauttia siitä täysin siemauksin.
     Aamun oppitunnilla oli aika ryhmällemme konfirmaatiolaulu. Vaikka tämän vuoden ensimmäinen ripari ei kokonaisuutena ole ollut kaikkein innokkain laulamisen suhteen, niin kirkossa lauletaan silti yhteisesti valittu biisi sukulaisille ja muille kirkkovieraille. Kerännnyimme koko porukalla miettimään sopivaa kappaletta ennen lounasta. 
    Parin äänestyksen jälkeen päädyimme sellaiseen tulokseen, että kulkueessa lauletaan Yhtä (39 Nuoren seurakunnan veisukirjassa vuosimallia 2015) ja konfirmaatiolauluna esitetään Sitkeä Sydän (91). 

Ainakin isosten laulutuuli oli kunnossa päivätauon aikana, kun kokoonnuimme pianolle lauleskelemaan muunmuassa konfirmaatiokappaleita.

    Raamiksessa käsitellään Raamatun rakkaus tarinoita ja  ruoan jälkeen aloitetaan rakkaus-teeman käsittely. Saa nähdä millaisia aiheita näin leirin loppupuolen oppitunneille on saatu keksittyä. Mukana on muuten kerrankin koko porukka kaikkia isosia ja ohjaajia myöten. 
     Hyvällä tuurilla iltapäivän pidemmällä vapaa-ajalla saadaan pystyyn myöskin jonkinlainen ulkopeli. Lentopalloa ei leirillä ole pelattu sitten ensimmäisen illan ja nyt vaikuttaisi siltä, että siihen voisi olla mahdollisuudet niin sään kuin aikataulujenkin puolesta. Tai ehkä pelaamme lipunryöstöä. Saa nähdä mihin porukka innostuu tänään.

Illalla vuorossa ovat vielä viimeiset pelit, laulut ja sketsit iltaohjelman puitteissa. Kesän hämärän jo hiipiessä käydään vielä fiiliksiä läpi kynttiläseuroissa. Sen jälkeen kaikki suuntaavatkin kiltisti mökkeihinsä ja huoneisiinsa nukkumaan, koska riparin viimeisenä iltana jokaisella on tapana nukkua pitkät unet, eikös niin?

~Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti