perjantai 17. kesäkuuta 2016

2. leiripäivä: Sadetta ja paistetta

Purjehdusleirin toinen päivä alkoi trumpettisoololla, kun professori Kalkaros herätti soitollansa velho-opiskelijat kuin myös heidän mentorinsa (isoset). Aamupalalla ollessa alkoi sitten sataa, enemmän kuin eilen. Lipunnosto suoritettiin siis sateessa, jonka jälkeen kaikki kiirehtivät sisätiloihin ensimmäiselle oppitunnille, joka oli musiikkiteemainen.Isoset pääsivät osallistumaan myös musiikintunnille tekemään omien ryhmien kanssa pantomiimiesityksiä. Pantomiimeistä tuli oikein luovia, mutta onneksi myös helposti arvattavia. Sitten harjoiteltiin yhdessä vielä laulamaan kaikki arvatut virret ja isoset poistuivat paikalta Kotikoloon.

Lounaan jälkeen Hunajaherttua (kioski) oli normaalisti auki, ja sitten tapahtui ihme - aurinko alkoi paistaa pilven takaa! Koko aamun sadetihkun jälkeen sai vihdoin aurinko astua estradille, ja siitä sitten nautittiinkin joulu-aiheisen leirijumalanpalveluksen jälkeen.


Hyvä keli jatkui vielä sen aikaa, kun tämän päivän päivystysryhmä suunnitteli huomista leirijumista ja purjehtijat kävivät purjehtimassa. Tänään oli oikein hyvä aurinkoinen sää käydä järvellä, mutta tuulta olisi saanut olla enemmän ja se saisi ensikerralla tuulla yhdestä suunnasta, jotta vältyttäisiin turhilta kehän kiertämisiltä.
Mutta kuten otsikosta saattaakin arvata, niin sade valtasi taas hetkeksi niemen. Aurinko kuitenkin pysyi lujatahtoisena taivaalla ja silloin saattoi havaita taivaalla kauniin sateenkaaren. Jopa kaksi sateenkaarta olisi saanut napattua kuvaan, jos kuvakulma olisi ollut oikea (ja editointiohjelma parempi).


Isoset pääsivät pitämään ensimmäiset kunnolliset raamistuokiot ryhmäläisilleen. Eilissä päivin otettiin vähän rennommalla otteella raamiksia pelailemalla lautapelejä ja sen sellaisia, mutta tänään tutkittiin hieman syvällisemmin (muttei tylsemmin) Raamatun sisältöä. Ryhmät pohdiskelivat, mitä hyötyjä tai ongelmia on siitä, jos nappaa ihan vain satunnaisen kohdan Raamatusta ja alkaa miettiä sitä liian sanatarkasti. Myöskin mm. muistipeliä pienillä paperilappusilla päästiin testaamaan isosten kanssa.

Päivä kului leppoisasti aina iltaohjelmaan saakka. Aivan ensiksi pääsimme kuulemaan Nevillen ryhmän kirjoittaman artikkelin Päivän Profeettaan, jonka jälkeen pääsimme laulamaan ja leikkimään. Iltaohjelman pelit, leikit ja laulut pyörivät luonnon ja luomakunnan ympärillä (niin kuin tämän päivän oppitunti ja rastirata). Riparilaiset pääsivät pelaamaan mm. Pompelipossua, pingispallonpuhallusta ja Hermannin pallopeliä. Iltaa piristi erityisesti Igorin ja Sergein vauhdikas väliintulo. Ron pääsi taas vauhtiin heittämällä mystisen jekkukikkakolmosen liittyen Kiinan keisariin ja hänen juomiinsa. Mainittakoon vielä se, että Harry oli onnistunut ainakin osittain loitsimaan itsellensä unhoituta-loitsun ja hetken luuli itseään Azkabanin vangiksi, mutta meno jatkui positiivisen rennosti.

Ilta hiljentyi taas kynttilänvalossa vietettyyn hartaushetkeen, jonka jälkeen isoset ja ohjaajat kävivät laulamassa laulun perinteiden mukaisesti.Sellainen oli toinen päivä Velhomaailman rippikouluelämässä. Huomiseksi on kuulemma luvattu jonkintasoista myräkkää, mutta ei tässä vielä voi mennä povaamaan varmaksi. Saa nähdä, millaisia uusia kujeita huomenna on luvassa.

- Mediaisonen Laura/George

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti