torstai 9. kesäkuuta 2016

3. leiripäivä

Leirirytmiin pääseminen alkaa vähitellen luonnistua itsekultakin. Väsymystä se ei kuitenkaan vähennä, etenkin kun sekä illalla, että aamulla nukkuminen tuntuu olevan hakusassa. Saimme nimittäin yököiltämme raporttia, että osa leiriläisistä oli päättänyt sooloilla eilen illalla hiljaisuuden aikaan. Mielenkiintoinen ratkaisu, sillä sää ei ole ollut mikään paras ulkona haahuilulle. Toivottavasti kävelylenkki on ollut mieluinen...
     ... ja herätys sopivan aikainen. Normaaliin päiväohjelmaanhan siis kuuluu herätys kahdeksalta. Tänään Irvikissa-isosemme Anni kuitenkin erehtyi kellonajasta, ja saapui mökkeihin huhuilemaan jo seitsemän aikaan. Aamupalalla Anni sai kuulla itsekultakin kuittailua ja kommenttia, sillä herätys tuntia aiemmin ei leiriunien määrällä tuntunut olevan kovin mieluinen monelle. Hereillä ja (lähes) aikataulussa ollaan silti. Ainakin toistaiseksi. Toivottavasti myös jatkossa.

Mutta vaikka sää on mitä on, Liisasta ei tullut Dorothya, eli pysyimme omassa Ihmemaassamme ilman lentäviä taloja. Täytyy todeta, että ei tämä kohuttu myrsky ainakaan meitä täällä järkyttynyt., Sää taitaa itseasiassa olla heikompi tänään kuin eilen, vaikka myrskyä ennustettiin jo eiliselle eli keskiviikolle.
    Toisaalta tänään torstaina huono sää ei haittaa leiriä sen suuremmin, sillä ohjelma on hiukan tiiviimpi kuin aiempina päivinä. Tänään nimittäin vietetään leirijumalanpalvelusta, jonka valmistelusta vastaavat Irvikissat ja Beiget Jänikset. Riparilaiset pääsevät toteuttamaan oman jumalanpalveluksensa tänään ja niin myös sunnuntaina, kun vastuussa on toinen puoli porukasta.
      Muilla ryhmillä eli Herttakuningattarilla, Hatuntekijöillä ja Valkeilla Kaneilla on tänään vuorossa Raamis tavalliseen tapaan.     Eilen kertauksen piste-erot olivat vielä varsin suuria, mutta tänään tilanne on tasoittunut. Beiget Jänikset olivat eilen hännän huippuja, mutta saivat toisen päivän kertauksesta eniten pisteitä. Kuten siis sanottu, kenellä vain on vielä mahdollisuus voittaa niin olympialaiset kuin kertauskin. Irvikissat taitavat kuitenkin pitää edelleen johtosijoja, vaikka muut hengittävätkin jo niskaan.
     Leirille kotiutuminen ja ryhmäytyminen on siis hyvässä vauhdissa. Halusin saada myös riparilaisten äänen kuuluviin tänne blogiin, joten olen kysellyt pitkin päivää, miten leiriläiset tahtoisivat tiivistää nämä muutamat päivät, jotka olemme Hyvölänniemessä jo viettäneet. Rehellistä, kaunistelematonta ja riparilaisten (sekä isosten) ihan omaa palautetta löytyy siis ihan runsain mitoin:
 
"Oppitunnit on aika tylsiä mut vapaa-aika on ihan kivaa"
"Ei oppitunnit täällä oo läheskään niin pahoja kun koulussa tai silleen"
"Meillä meni kyllä helvetin hyvin toi raamis nyt. Oltiin yliaikaakin kun keskusteltiin vaan asioista."
"Hyvää ruokaa, huono sää"


Illalla jatketaan Jeeus-leffaa iltaohjelman sijasta. Meillä on näkemättä vielä elokuvan toinen osa ja vietämmekin illan sisätiloissa piilossa sateelta ja tuulelta valkokankaan edessä. Näihin tunnelmiin, Ihmemaa jatkaa omassa päivärytmissään!

~Heidi

2 kommenttia:

  1. Ainakin pari vihrua on nyt poistettu. Vaikka eihän nuo kirjoitteluvihrut nyt niin kamalia ole...

    VastaaPoista